Hua Hin

Hua Hin “de” lokatie aan de Golf van Thailand waar rust, klimaat, sfeer en publiek in sterk contrast staan met de meeste badplaatsen in Thailand.

Als u houdt van wandelen door vriendelijke kleurrijke straatjes met een altijd aanwezig koel zeebriesje in een zeer gastvrij kustplaatsje waar je overheerlijk seafood kunt eten, tal van bijzonder markten kunt bezoeken of lekker ongestoord op het strand wil vertoeven dan biedt Hua Hin alles waar u naar op zoek bent.

Hua Hin is vanaf de jaren twintig vooral populair bij de Thaise jet-set. Toen er een station werd gebouwd in Hua Hin werd het rustige vissersdorpje al snel “the place to be” voor in eerste instantie de meer welgestelde inwoners uit Bangkok.

Hua Hin betekent letterlijk “stenen hoofd” wat is afgeleid van het feit dat er vele fraaie en grote stenen en kleine rotspartijtjes over het strand verspreid liggen. Koning Prajadihoh (Rama VI), heeft als eerste van de koninklijke familie een paleis laten bouwen in 1926, het paleis van deze koning, overigens de grootvader van de huidige koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) is nog steeds in prachtige authentieke staat te bewonderen.

De huidige koning Bhumibol woont sinds 5 jaar in zijn favoriete Klai Kang Won Palace (vertaald; ver weg van alle zorgen) in Hua Hin. Het plaatsje telt momenteel ongeveer 48.000 inwoners. Het verblijf van de Koning in Hua
Hin geeft de plaats een extra cachet. Daardoor heeft de plaats aan bij een steeds groter publiek aan populariteit gewonnen.

Hua Hin ligt nog géén 200 km ten zuiden van Bangkok en is makkelijk te bereiken per trein, auto of per dagelijkse vluchten uit Bangkok. Hua Hin is erg gezellig om uren te slenteren door het kleurrijke centrum met tal van winkeltjes die u zullen verbazen door hun verscheidenheid in aanbod van artikelen. Langs het strand kunt u windsurfen, paardrijden, zeilen, jetskiën, kitesurfen of u tegoed doen aan een traditionele Thaise massage.

Golfen in Hua Hin

Thailand is beslist ‘het leidende Golfparadijs’ in Azië. Elke golfbaan in Thailand heeft zijn eigen caddies, die met hun Thaise gastvrijheid en warme lach, u niet alleen veel plezier verschaffen, maar een rondje golf ook onvergetelijk maken.

Hua Hin is een waar paradijs voor de golf liefhebber en omringd door 8 fantastische golfbanen binnen een straal van 15 kilometer. Deze 8 wereldklasse golfbanen zijn allen binnen 30 minuten vanaf Summerland te bereiken.

Weer en Klimaat

Het klimaat is bijzonder aangenaam vooral vanwege de veelvoorkomende zeewind en de relatief gezien geringe regenval. De temperaturen variëren van 25-35 graden.

Transfer Bangkok – Hua Hin

De transfer van Bangkok naar Hua Hin is het meest comfortabel in een luxe 10-persoons Minibus voorzien van airco. Deze busjes bieden genoeg ruimte voor alle koffers en er blijft voor 6 personen voldoende ruimte over om de stoelen in de slaapstand te zetten.

De reis van Bangkok Airport naar de Villa’s in Hua Hin duurt ongeveer 3 uur.

Indien u dat wenst kunnen wij de transfer volledig voor u regelen. De chauffeur staat dan bij aankomst met een naambord bij de uitgang op u te wachten. De kosten voor deze transfer zijn 2700 baht (€ 80,-), deze betaalt u gewoon aan de chauffeur.

Omgeving

Klik op de onderstaande link om een kaart van de omgeving te openen met een selectie van oa. restaurants, bars, stranden, supermarkten, golfbanen en dingen om te doen.

Kaart


Market Village
Net ten zuiden van het centrum, aan de doorgaande we